VECKA 14
Torsdag
02
April
BT-annons
2020-02-19

Nya köpsättupper till portföljen

Vi fortsätter att köpa med trenden.

 

Tradingportföljen
För någon vecka sedan gick vi igenom en sättupp för köp i Holmen. Entré planerades om priset vände ned i rekyl. Kursen har dock fortsatt upp utan oss och nu stiger medelvärdet upp till priset och ger oss en dålig risk/reward-kvot. Det innebär att vi tar bort våra order och fokuserar på näsa affär istället. 

När vi köper rekyler skall priset falla ned till medelvärdet och inte tvärt om. Det vi gärna ser är fritt fall några dagar, då har vi de bästa sättupperna.

Nya bolag på trejdinglistan är SEB och Swedbank. Bankerna befinner sig nu i en momentumrörelse upp som vi gärna köper in i. Men likt Holmen är köp bara aktuellt om priset faller ned till vår entrénivå.

Nivåerna för de två nya sättupperna presenteras i excelarket ovan.

Notera att det är långt från alla bolag som vi gärna köper på rekyl där vi faktiskt får ett avslut. Ibland kan man få vänta länge på rekyl och ibland blir det ingen dipp.

Fortsätter våra marknader upp utan oss är det dock viktigt att man inte upplever att man missat något. Trading handlar mycket om psykologi och det spelar inte någon roll om Holmen nu dubblas, vi har inte missat något och då vi inte haft en sättupp.

i SSAB flyttas nödutgången upp till break even efter att vårt första mål träffats, en nivå där man kan säkra halva vinsten.

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


BT-annons
 
Message: