VECKA 27
Torsdag
02
Juli
BT-annons
2020-01-14

Överspelad sättupp

Portföljen har gjort exit i ett bolag som inte längre är intressant för köp.


BT Multi-portföljen

Tradingportföljen 
I gårdagens uppdatering gick vi igenom sättuppen för köp i SSAB. Entré gjordes efter vår rekylhandelsmodell BT-kanalen.

Exakt hur vi handlar denna sättupp går vi igenom i dessa portföljuppdateringar men vill man fördjupa sig i rekylhandel kan man gå kursen Rekylhandel steg 2, en kurs vi är mycket nöjda med och som fått bra utvärderingar från deltagarna. 

Vår rekylhandel har haft en träffsäkerhet på 70 procent sedan starten för 12 år sedan. Varför och exakt hur det fungerar tar vi upp i kursen. "Hemligheten" är exitstrategin, inte entré.

Under 2020 tog vi 12 affärer baserade på rekyl, endast 2 av dessa resulterade i förlust.

Vi tog också 23 sättupper baserade på utbrott, där är den förväntade träffsäkerheten under 50 procent men en bra risk/reward-kvot gör att modellen ändå kan gå med vinst. Av dessa 23 affärer var 11 förluster, vilket innebär att vi gjorde bättre än förväntat.

Just nu har vi gjort exit i Autoliv på stop loss. Exitnivån är träffad och vår sättupp är överspelad. Det finns inte utrymme för en andra chans, aktien kastas ut ur portföljen utan tvekan.

Sedan fokuserar vi på nya affärer och behåller det som går bra. De förhållanden vi köpte Autoliv på finns inte längre kvar, den tekniska bilden är inte längre positiv. 

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


BT-annons
 
Message: