VECKA 42
Måndag
18
Oktober
BT-annons
2021-01-13

Skruva ned risken!

Portföljen minskar ned på risken genom att justera exitnivåerna på öppna positioner.

BT-portföljen
Graferna ovan och excelarket nedan går bra att klicka på för en bättre upplösning. I vanlig ordning har vi markerat alla ändringar i rött.

Sedan vår senaste uppdatering har vi kunnat köpa Klövern på utbrott upp till en högre topp. Direkt efter utbrottet upp tog säljarna över men vår sättupp är överspelad först när rörelsen är bevisat falskt. För oss är det en lägre lägsta dvs. noteringar vid 13,40 kr. 

Klövern går fortfarande bra att köpa, i dag kommer man in till ett bättre pris.

Uppgången i Bonava fortsätter och i takt med högre toppar justerar vi upp vår exitnivå. Det gäller också i Arjo som fortsatt upp till en högre topp.

I Betsson har vi nu en etablering över utbrottsnivån. Trenden är positiv och vi har haft en våg upp. Det innebär att vi kan göra affären riskfri; flytta upp nödutgången till break even. Samtidigt tar vi bort vår order att blanka om kursen vänder ned.

Samma sak gäller i Electrolux fast omvänt. Aktien är inte längre intressant för köp på utbrott eftersom dagstrenden är bekräftad som fallande med en etablering under stödet. Vi har inte så mycket vinst så det är för tidigt att flytta ned nödutgången till break even.

Under en längre tid har vi försökt att köpa Nibe vid 18 EMA men varje dipp har varit så blygsam att kursen inte nått vår entrénivå. I dag tar vi bort vår order att köpa eftersom avståndet ned till den naturliga nödutgången blivit så stor att vi inte längre får en fördelaktig risk/reward-kvot.

Det betyder inte att vi missat en uppgång i Nibe. Vi har helt enkelt inte haft någon sättupp att agera på så vi har inte missat något. Vår köpsättupp enligt BT-kanalen fullbordas endast om priset faller ned till 18 EMA.

Vid rekylhandel är det vanligt att man inte kommer in i position, det är en del av modellen som man måste acceptera. Tycker man det är jobbigt kan man fokusera på utbrottshandel från räjonger med garanterad entré, köp eller blanka. Nackdelen med en sådan modell är en lägre träffsäkerhet.

Vill man ha en hög träffsäkerhet och ha en garanti om att alltid komma in i position, frågar man efter det omöjliga. 

 

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


 
Message: