BT-annons
Tisdag 12 november 2019
ANNONS
strip

2019-10-31

BT Multi: riskfria affärer

Vi ligger lång i Atlas Copco, Lundin Petroleum, SCA, ABB mfl.

BT Multi-portföljerna

BT Multi Sverige
Det börjar gå lite bättre för våra portföljen och det som ett resultat av att aktiemarknaden börjat trenda. Vi har högre toppar både i USA och Sverige. Vi vet nu exakt vad vi skall göra i portföljen, signalerna är tydlig: 100 procent köp!

Men vi köper inte allt på en gång, vilket vi gång på gång påpekar. Vi köper gärna lite dyrare om det forsätter upp. Risken finns alltid att det är falska rörelser upp och att vi står inför en bear-market och då vill vi inte förlora för mycket i portföljen.

Så vad vi gör nu är att öka positionerna i takt med att tidigare blir riskfria.

I vår rekylhandel flyttas nödutgången upp till break even när första mål träffas. Då görs exit på en del och den andra ligger kvar med en släpande exit. Nu har vi flyttat stopparna i samtliga tre rekylsättupper. Av fem innehav är det bara full risk i två.

Vi kan då fortsätta att köpa. Även om SCA, LUPE och Atlas Copco vänder ned och träffas stoppen blir det vinst i dessa (undantaget om priset öppnar ned med ett gap under vår entrénivå som är större än den vinst som säkrats).

Vår amerikanska portfölj är fortfarande tunn men nu har vi alltså signaler att också där börja köpa rekyler i starka bolag med bra risk/reward-kvot.

På Trejdinglistan tar vi bort ABB där en blankning fortfarande är aktuell men "trigger" ligger långt bort från dagens kurs.

Vi tar också bort General Electric. Ett köp planerades men efter ett större gap och kraftig uppgång, blev vi ej fyllda och lägger aktien åt sidan. Hade man turen att komma in i köpta, bör man behålla med en exit något under tidigare botten.

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
ANNONS


BT-annons
 
Message: