VECKA 42
Måndag
18
Oktober
BT-annons
2020-12-01

Två nyköpta bolag

Portföljen har just köpt ett par svenska bolag med stor potential.

BT-portföljen
Swedbank har fallit ned till vår entrénivå för köp och Betsson stigit upp till vår köpnivå.

Det innebär att vi kan köpa de båda bolagen.

I Betsson handlar det om utbrottshandel där vi köper en högre högsta i början av en möjlig ny stigande trend efter en längre tids konsolidering.

Den naturliga nödutgången ligger något under tidigare botten där en köpt position kan bytas ut mot blankning dvs. lappkast.

I Swedbank har vi en rekyl ned mot en stark trend. Eller snarare en flagga där kursen rör sig sidledes in i 18 EMA som möter upp. Det är inte vår drömsättupp men då det finns potential i aktien väljer vi att ändå ta in den. 

En mer perfekt sättupp är när kursen rasar ned till 18 EMA och vi har lite aktivitet. Men väntar man på att allt skall bli perfekt kan man få vänta länge.

I Traton och Boliden hade vi haft fina sättupper för köp om vi fått en dipp ned. Istället har kursen fortsatt upp mot högre toppar och vår entrénivå tagit ett stort kliv upp medan den naturliga nödutgången ligger kvar något under tidigare botten.

Det enda vi flyttar på är entrénivån, aldrig stoppen. I takt med att kursen stiger försämras vår risk/reward-kvot och tillslut är marknaden inte längre intressant.

Vi tar därför bort Traton och Boliden från listan och gör plats för nya bolag med en trevligare tekniskt bild. 

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


 
Message: