VECKA 22
Tisdag
26
Maj
BT-annons
2020-04-02

Så ser en divergens ut!

I dagens portföljuppdatering går vi igenom hur det kan se ut vid köp mot trenden.

BT-Portföljen
I tidigare uppdateringar har vi tagit upp att första signalen vi får vid trendskifte baseras på divergens. Det finns dock inte några garantier att en trend alltid skiftar med en divergens och när det sker får man istället gå in på utbrott till en högre högsta.

Graferna ovan visar hur en divergens ser ut. I detta fall med ett MACD-histogram men momentumindikatorn kan vara av annan typ t ex. RSI, Momentum, RoC mfl.

Den övre grafen visar hur marknaden når lägre lägsta medan MACD-histogrammet noterat högre högsta. Nedgången tappat alltså momentum. Varje dipp går saktare än tidigare.

I den andra grafen ser vi en steg 2 divergens där kursen misslyckas med att bilda en lägre botten och indikatorn stannar av vid en högre botten.

Vid punkt 1 och 2 har vi en bekräftelse från indikatorn att trenden är stark väl värd att följa med blankningar; lägre lägsta i priset följs år av lägre lägsta i indikatorn som ett resultat av att varje ny våg ned sker snabbare än tidigare.

Med detta som grund kan man sedan göra en strategi och trada divergenser.

Träffsäkerheten kommer dock att vara låg eftersom man går mot trenden. Utdelningen när man har rätt är hög eftersom man lyckas tajma entré just vid ett trendskifte och kan ta en tajt stopp (vilket innebär att positionen kan bli relativt stor).

Till BT-kanalens divergenssättupp har vi ett upptick i MACD-histogrammet som "trigger" för köp på en divergens. Eller nedtick om vi har en stigande trend som skiftar till fallande.

Divergenser går bra att handla efter både i en dagsgraf och 5-minutersgraf.

Men man behöver alltså inte trada denna sättupp som också har ett analysvärde då man kan mäta styrkan i den rådande trenden.

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


BT-annons
 
Message: