VECKA 43
Söndag
25
Oktober
BT-annons
2020-10-14

Riskfri portfölj, 2 nya sättupper

Börstjänarens portfölj består av åtta svenska aktier som alla är fria från risk. Nu har vi två nya sättupper att agera på.

BT-portföljen
Portföljen är nu helt fri från risk. Efter att vi flyttat upp vår släpande exit blir det i värsta fall break even på några innehav.

Det innebär att vi är fria att öka med fler positioner. Som vi skrivit om tidigare är det nu man kan använda hävstång på ett kontrollerat sätt. Vi kan helt enkelt handla för mer pengar än som finns på depån men ändå till samma risk som tidigare (genom att använda CFD:er).

I ABB och Arjo har vi momentumuppgångar efter utbrott från konsolideringar. Dessa läggar vi nu på shoppinglistan för köp om kursen faller tillbaka till 18 EMA. Se nivåer nedan.

Positionens storlek i dessa får inte vara större än att förlusten i ett innehav når maximalt 2 procent av portföljens värde.

Vi ökar antalet positioner men bara två innehav har full risk om sättupperna leder till avslut. Hur mycket portföljen är värd är sedan inte så intressant, det enda vi ser till är hur stor är risken.

Det är dock inte säkert att det blir några avslut i ABB och Arjo.

Fortsätter uppgången utan rekyl ned har vi inte haft någon sättupp. Förr eller senare kommer det en dipp men är avståndet till den naturliga nödutgången då för stor är vi inte längre intresserade. 

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


 
Message: