VECKA 40
Fredag
02
Oktober
BT-annons
2020-09-03

Väntan på exit

Till portföljen har vi köpt ett sömnigt bolag som dock kan vakna till liv ganska så snart.

Kungsleden

BT-portföljen
Grafen ovan visar Kungsleden, ett av de bolag som bröt upp mot en högre topp i början av sommaren för att sedan åter somna in i en konsolidering som fortfarande pågår.

Till portföljen tog vi in bolaget vid utbrottet till den högre toppen. Köparna tappade momentum redan samma dag och en klar och tydlig topp fick vi aldrig.

Men vi ligger kvar i position och väntar på en ny attack från köparna.

Eftersom vi inte besitter förmågan att se in i framtiden, vet vi inte hur det kommer att gå i Kungsleden. Vi kan ha en tro och gissa men efter en serie med affärer har det visat sig att vi ofta gissar fel!

Kan vi istället följa en serie med regler vid entré och exit, har vi en tendens att göra bättre över tid än när vi agerar efter vad vi tror.

En affär kan fortfarande gå hur som helst men efter några avslut har vi ett mönster som betygsätter våra regler.

En av dessa regler är att inte göra exit i förtid, före det att utsatt stopp träffas. I Kungsleden innebär det att vi blivit sittande med en position som binder upp kapital utan att det händer något. I enstaka fall bryter vi denna regel om vi behöver mer kapital att handla för.

Men en annan regel är att inte bryta en regel!

Det gäller att veta när man kan bryta reglerna och det kommer med erfarenhet.

Denna regel att vänta ut affären kommer från utvärderingar av tidigare affärer. Det visade sig då att vi gjorde exit många gånger före en stark rörelse upp bara för att vi inte hade tålamod att vänta. Många utbrott tar inte fart direkt, det kan ta några dagar, veckor eller till och med månader. 

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


BT-annons
 
Message: