VECKA 43
Lördag
24
Oktober
BT-annons
2020-09-17

Sista versen

Uppgången sjunger på sista versen.

BIG MACRO PICTURE

BÖRS: Uppgången sedan mars sjunger på sista versen. En bra nedrekyl och mycket hög volatilitet under september-december är det mest sannolika. Detta leder till nya köplägen längre fram inför en sista ”krampaktig” uppgång till en topp under våren.  

RÄNTOR: BOTTENLÄGE 

GULD & SILVER: Flerårstrend upp. Botten i mars 2020 leder till minst ett års uppgång. Inflationstryck kommer. Men först en bra nedrekyl för Gold Miners före nytt köpläge. 

DOLLAR: Toppade i mars. Den långa trenden är långsamt nedåtriktad fram tom. våren 2021.  Men först skall vi ha en upprekyl på 4-5%. 

OLJA: Tillfällig botten i april.  Medellång upptrend sedan dess är nu bruten. En god nedrekyl kan skapa köpläge och uppgång fram till våren. 

RÅVAROR: Bottnade i våras och de ”mjuka” råvarorna (jordbruksrelaterade) befinner sig i en uppåtgående trend (detta påverkar och påverkas av inflationstrycket) 

Det blir väldigt spännande att se hur centralbankerna hanterar en inflationsuppgång. Det mest sannolika är att de släpar efter med räntehöjningar ledande till svagare valutor (se 1970-talet)

”Svagare” mot vad?  Den enda valuta de inte kan påverka medelst sedelpressar är guld.

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


 
Message: