VECKA 22
Tisdag
26
Maj
BT-annons
2020-04-03

Dyra goda råd

BT-portföljen, i dag tar vi upp råd som man vill höra.

BT-portföljen
Det tekniska läget är fortfarande rekyl upp mot en starkt fallande trend. De senaste dagarna har vi sett en paus och stabila marknader men inte så mycket har ändrats.

Nu rekylerar också olja mot trenden. 

De innebär att vi kan komma att få lägre rekyltoppar och de bottenformationer vi väntar på före köp.

Som vi skrivit om tidigare kan vi köpa på divergens eller efter en bottenformation. Första steget är då att bilda en lägre rekyltopp. Sedan vill vi gärna se ett misslyckat försök att ta ut tidigare botten. Har vi det går det bra att tajma köp om priset stiger över rekyltoppen.

Det är dock långt in i framtiden.

Just nu gäller fortfarande att "gå och fiska". Ta en paus och följ marknaden med lite avstånd.

Problemet med att investera på börsen brukar vara relaterat till psykologi och inte att finna en strategi som fungerar. För de flesta förlorar hellre pengar i en bear-marknad än att missa en bull-marknad!!

Det är inte så konstigt att "experter" rekommenderar köp mot trenden, sparande av aktier och bottenfiske, de säger bara vad många vill höra.

I dag betyder det att många köper i rädsla för att missa att köpa vid en botten. Sjunker det så sjunker hela marknaden och det är lättare att ta än att missa köpet OM det nu skulle vända upp.

Vår portfölj baseras dock på sunda investeringsprinciper, statistik och matematiska modeller som inte är framtagen för underhållning.

Våra modeller är framtagen för att ge en absolut avkastning över tid. 

Vi har då en tendens att göra det som känns svårt och fel: köpa dyrt, efter att marknaden har stigit. MEN ändå kan vi komma in billigare än den som är ivrig och inte kan vänta.

För kanske våra köp börjar först när OMXS30 halverats från dagens nivå, vem vet.

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


BT-annons
 
Message: