VECKA 08
Onsdag
19
Februari
BT-annons
2019-08-09

BT Multi: då går vi kort

De amerikanska börserna laddar för en trevlig börshöst.


BT Multi-portföljerna

BT Multi USA
Att ligga likvid är också en position. Vi har tre möjligheter, köp, blanka eller avstå. I början av året var vi kort den amerikanska marknaden men stoppade ut oss på uppgången.

Vi fick högre toppar men trenden var seg och tveksam, varför vi var mycket försiktiga att bygga en ny lång portfölj. Nu ser vi att det var helt rätt för på bara några dagar har ett par månaders uppgång raderats ut.

I dag har vi ett bättre läge. Vi börjar hösten med relativt trevliga grafer. För vänder det nu upp är det troligt att svaga händer blev utskakade i dippen och vi kan då få extra köpkraft när marknaden når nya toppar.

Men vi kan ju också så klart få nya lägre bottnar. Vi vet inte vad som kommer att hända och vi försöker inte att gissa. Det vi gör är att följa med och än så länge är det lite tidigt att gå 100 procent blankt.

Det är ett fortsatt läge där det är 50% köp och 50% blankning.

Efter en scanning av amerikanska aktier sticker Cisco ut. Aktien har inlett en starkt fallande trend och uppvisar relativ svaghet, perfekt för blankning. Vid en rekyl upp till 18 EMA går vi kort!

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


BT-annons
 
Message: