BT-annons
Söndag 18 augusti 2019
ANNONS
strip

2019-07-19

BT Multi: Trading från hängmattan

Marknaden rör knappt på sig men vi har ändå lyckats ta fram ett köp.


BT Multi-portföljerna

BT Multi uppdatering
Sedan vår senaste uppdatering har OMXS30 sjunkit med endast 4 indexpunkter. Det händer ingenting i indexet som står stilla. Vår rekommendation för några veckor sedan har varit att "gå och fiska", ta en paus.

BT Multi-portföljen tar dock inte paus för att det är sommar, vi har nu legat lågt eftersom det inte händer något. Att tvinga fram affärer när det inte finns något brukar sällan gå bra.

De amerikanska börserna har börjat röra på sig då vi nyligen haft nya toppnoteringar. Det innebär att det är 100 procent köp som gäller. Men det är inte så enkelt att hitta köpkandidater med trevlig risk/reward-kvot.

BT Multi Sverige
Vår svenska portfölj består nu bara av en enda köpt position och det är i Bravida. Stoppen ligger ute och det är nu bara att vänta.

SEB, Wallenstam och Alfa Laval har lämnat portföljen så utsatta exitnivåer träffats.

När exit träffas är allt överspelat. Det är bara att gå vidare till nästa marknad. Många gånger gör man exit i onödan och det kan kännas svårt, men det är trading. Vid rätt utförd trading brukar det vara svårt att kontrollera känslorna.

De flesta lider mer av att missa en bull-marknad än att förlora pengar i en bear-marknad. 

BT Multi USA
Vår amerikanska portfölj är lika tunn som den svenska.

Vi har bara ett enda innehav som är en köpt position i ETF-fonden GDX som är en korg med guldaktier. Via vår mäklare AvaTrade går det fortfarande bra att handla med amerikanska ETF:er. 

Potentialen för GDX är en dubbling av dagens pris. En liten position kan snabbt växa sig stor. 

Trejdinglistan
På Trejdinglistan har vi haft en blankning av Balder men det är inte längre aktuellt. Vår nivå träffades inte och trenden upp fortsatte.

Vi har också försökt att köpa Goldman Sachs men utan att lyckas. Rekylen vi söker har inte inletts och nu är risk/reward-kvoten inte lika trevlig varför vi tar bort vår order för köp.

Ny svensk köpkandidat är JM som rusat mot högre högsta. Här kan vi köpa på en eventuell rekyl ned, se nivåerna i excelarket ovan.

I General Electric väntar vi fortfarande på utbrott. Vi är garanterade entré men vet inte som det blir köp eller blankning.

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
ANNONS


BT-annons
 
Message: