BT-annons
Söndag 18 augusti 2019
ANNONS
strip

2019-06-27

BT Multi: naturliga nödutgången

I flera innehav är dags att justera nödutgången som inte alltid är naturlig.

 


BT Multi-portföljerna

BT Multi Sverige
Bravida rekylerar nu ned mot den stigande trenden efter en ny högre topp, vilket innebär nytt köpläge. Vi ligger dock redan långa och planerar inte att öka till den köpta positionen. Vår släpande exit flyttas nu upp till 79 kr.

Samma mönster har vi i Wallenstam som också kan köpas på rekylen. Vi ligger dock redan lång och vår släpande exit ligger nu på 98 kr. Men den naturliga nödutgången ligger under majbottnen.

Köper man på en ny sättupp har man alltså en exitnivå på 94,50 kr men vi använder inte den naturliga nödutgången för exit i positioner som ligger med en relativt stort vinst. En släpande exit ser då till att man inte ger tillbaka så mycket av vinsten som blir fallet om man hela tiden använder den naturliga nödutgången.

På Trejdinglistan ligger fortfarande Balder. Vi blankar gärna men endast om aktien faller ned till 294 kr.

I JM har medelvärdet stigit upp till kursen som rört sig sidledes vid toppnivåer. Det blev alltså aldrig en riktig krok ned och därmed har vi inte längre någon sättupp att agera på.

När vi gör entré på rekyler måste det vara en riktig rekyl ned som ger oss en bra risk/reward-kvot, inte ett segande vid toppnivåer.

BT Multi USA
I vår amerikanska portfölj har vi försök att köpa Wallmart på rekyl men aktien har fortsatt upp och läget liknar nu JM, varför vi tar bort vår order för köp.

General Electric ligger dock kvar för köp eller blankning på utbrott.

Ny position till portföljen är ETF:en GDX som vi köpte på utbrott.

I USD/SEK har vi säkrat vinst vid vår släpande exit.

Blankningarna i Dow Jones, Goldman Sachs och Netflix ledde alla till förluster men då nödutgångarna flyttades ned blev de inte så stora.

Marknaderna fortsätter att vara lite osäkra och därför har vi inte så bråttom in i position. Vid gårdagens Trejdingklubben online pratade vi om BT Multi en del, lyssna här! 

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
ANNONS


BT-annons
 
Message: