BT-annons
Torsdag 18 juli 2019
ANNONS
strip

2019-01-08

Portföljen tittar på köp!

Efter kraftiga ras finns det många bolag intressanta att bottenfiska i.


BT Multi-portföljerna

BT Multi Sverige
Vår svenska portfölj har fem öppna positioner men bara en med full risk, SEB som såldes på utbrottet ned i mitten av december.

Det är än så länge lite för tidigt att flytta ned nödutgången till break even. Återköp görs om SEB stiger upp till 100 kr.

Efter en lägre botten i Nobia justerar vi ned nödutgången ett hack. Ny exit blir 56 kr, vilket innebär att vi låser in en vinst.

I Kungsleden har vi den släpande exitnivån något över tidigare toppar, vilket garanterar oss en liten vinst om den träffas. Vi ger dock tillbaka mycket av den öppna vinsten räknat från bottnen men det är så som modellen jobbar för att kunna rida längre trender.

Det går inte att ha både tajt stopp och långsiktiga trender som mål.

Blankningen i Boliden har potential men om kursen nu vänder upp och vi får noteringar över tidigare toppar kommer vi att göra exit, återköpa för att se oss om efter något bättre. 

BT Multi USA
I vår amerikanska portfölj har vi två långa positioner i spannmål. Vi har köpt sojabönor och vete för uppgång. I vete har vi sett sidledes rörelser sedan entré. Men sojabönor trendar upp med högsta bottnar och toppar. Just nu återtestas tidigare topp, motstånden ovanför är få och svaga.

Vi ligger också lång i dollarn mot kronan genom ett köp av USD/SEK. Också här har kursen konsoliderat sedan entré. Vi försöker dock inte gissa på nästa rörelse och så länge vår exitnivå inte träffas behåller vi.

Blankningar består av Netflix, Apple, Facebook och Dow Jones. Affärerna är inte helt riskfria och möjligen blir det förlust även om det började mycket bra. Vi har nu kraftiga uppgångar från extremt översålda nivåer men trenderna är fortfarande fallande.

Det är normalt med kraftiga uppgångar mot en starkt fallande trend. Svaga händer brukar bli utstoppade just innan det vänder. Ibland tillhör vi den gruppen, ibland inte.

En kraftig uppgång i guldet har satt fart på ETF:en GDX som vi köpte på utbrott. ETF:er går fortfarande bra att handla med via AvaTrade Global.

GDX är mycket mer volatil än guld och potentialen här är en dubbling minst. 

Trejdinglistan
På Trejdinglistan ligger Wallenstam och Atlas Copco kvar. Inget av bolagen har signalerat entré ännu.

I Wallenstam vill vi gärna blanka men endast om kursen faller till en lägre botten och på så sätt bekräftar dagstrenden som negativ. Det är inte säker att det blir en fortsatt nedgång men en lägre lägsta skulle öka sannolikheten för det.

I Atlas Copco A tittar vi på köp men i vanlig ordning krävs det en högre topp för att vi skall gå lång. 

Efter kraftiga ras finns det många bolag intressanta att bottenfiska i men vi köper först vid högra högsta efter misslyckade försök att ta ut tidigare bottnar.

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
ANNONS


BT-annons
 
Message: