VECKA 33
Tisdag
11
Augusti
BT-annons
2020-06-30

Vi är bullish!

I dagens uppdatering tar vi upp när vi blir bearish.

 

BT-portföljen
Portföljen befinner sig fortfarande i väntläge. Det händer ingenting i våra innehav och OMXS30 står stilla.

Ju längre paus och konsolidering desto starkare brukar efterföljande trend bli. Vi har således inte något mot att vänta, ju längre desto bättre de gånger vi väl lyckas pricka rätt.

Så snart vi ser återtest av tidigare toppar när vi beredda att flytta upp exit till break even för att göra positionerna fria från risk.

I dag har vi full risk i samtliga positioner, vilket är värt att tänka på när man tar position.

Som vi påpekade i förra uppdateringen finns möjligheten att alla av dagens öppna positioner går till förlust och blir det så får man inte ha större innehav än att man orkar och kan fortsätta med nästa affär.

Det är också viktigt att förstå att vi jobbar med teknisk handel; om alla öppna positioner slutar med förlust har vi inte gjort något fel! Vi försöker inte att ändra systemet för att undvika förluster i framtiden.

Kan man inte ta förluster och hantera risken är börsen inte mer än en spelhåla. 

Förluster och draw downs är en del av trading.

På Trejdinglistan ligger Lundin Mining som vi kan köpa om kursen går upp över 50 kr, vilket vi gått igenom i en tidigare uppdatering.

Det finns många fler bolag som är intressanta men det går inte att agera på allt.

Vänder marknaden ned från dagens nivåer har vi i många bolag misslyckade försök att ta ut tidigare toppar och får vi då lägre lägsta har vi klassiska trendskiften. Det skulle få oss att åter bli bearish (säljare).

Men utan en lägre lägsta och så länge vi har en högre högsta, måste vi helt enkelt vara bullish (köpare) som trendföljare.

Skicka gärna in frågor angående portföljen, henrik.hallenborg@borstjanaren.se

Vi besvarar dem gärna lite mer ingående i dessa uppdateringar och alltid anonymt.

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


BT-annons
 
Message: