BT-annons
Måndag 20 augusti 2018
ANNONS
strip

2018-03-13

BT Multi: vinsthemtagningar

Till portföljen köpte vi på dippen, positioner som nu säkras från risk med vinsthemtagningar.

 


BT Multi-portföljerna

BT Multi Sverige
Vår portfölj har nu blivit mer fokuserad på köpta positioner, i takt med att marknadrna återhämtat sig. Vi har gjort exit i Kungsleden där andra delen kunde återköpas till break even, den nivå vi gick kort på.

I SEB har vi dock fortfarande full risk i blankningen. Bryter kursen upp tar vi förlusten och går vidare till nästa affär. Träffas exitnivån finns det inget mer att fundera på, vår sättupp är överspelad och grafen skiftar istället till positiv.

Positionerna i Nobia och Assa Abloy går desto bättre. Här har första målen träffats och då flyttas nödutgångarna upp till break even för att minska risken. Halva positionen kan säljas med en liten vinst, vilket nästan garanterar en grön affär.

Lifco och Bravida uppvisar också styrka. Lifco är redan fri från risk och ligger nu längst in i byrålådan, fri från risk med en släpande exit.

Bravida har en bit kvar till toppen och därmed utgör positionen fortfarande full risk.

Av fem öppna positioner har vi alltså bara två som utgör någon risk. 

BT Multi USA
Blankningen i Kennametal gick bra även om kursen nu vänt upp med fart. Vi har med på nedgången, säkrade vinst och när det inte blev något mer hoppade vi av på break even med andra delen.

Som enda position har vi nu riskfria Adobe-aktier. Efter ett kraftigt rally åt rätt håll kan vi lägga bolaget längst in i byrålådan med en släpande nödutgång.

Det är för tidigt att glädjas åt någon vinst, endast när den släpande nödutgången passerar entrénivån har vi gjort vinst. 

Trejdinglistan
På trejdinglistan ligger det amerikanska bolaget Ctrip.com kvar. Men det saknas bara någon cent för att vår order skall "trigga" ett köp.

I en allt mer positiv marknad kommer vi att fortsätta med köp av starka bolag. Blankning är inte lika aktuellt längre.

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
ANNONS


BT-annons
BT-annons
 
Message: