BT-annons
Söndag 25 februari 2018
ANNONS
strip

2017-11-14

Läge i DAX, kronan och Loonie

Morgonmöte – Nobia är på väg utför, bättre går det för Dometic Group och US-dollar.S&P 500
De amerikanska börserna öppnade veckan svagt men stängde måndagen starkt vid dagshögsta. Amazon tog ledningen då bolaget fortsatte upp mot en högre topp från redan extrema nivåer.

OMXS30 och DAX
I helgens VM Update tog vi upp ett köp av tyska DAX men avvakta i OMXS30. Vi valde ett köp av DAX eftersom trenden där är starkare än svenska OMXS30.

Entré kan fortfarande göras i DAX, direkt på dagens nivå.

Läs VM Update här!

Aktier
Bland gårdagens förlorare låg Nobia som har tappat från 110 kr till 70 kr efter en uppgång från 20 kr.

Under oktoberlägsta är det fritt från stöd, upplaggt för fritt fall.

Bland förlorarna fann vi också Pandox som inte har långt kvar till en lägre botten men vänder kursen nu upp över 160 kr är vi gärna köpare. Aktien noteras inte långt från en ny alla tiders högsta notering efter en uppgång från 110 kr.

Samma utgångsläge har vi i Dometic Group som gått från 50 kr till över 75 kr. Rekylen ned vi nu har är en vanlig köpvärd dipp där vi får till en mycket trevlig risk/reward-kvot.

 

http://borstjanaren.se/images/twitter077.pngKoppar
I går vaknade köparna till i koppar och möjligen är rekylen nu över. Noteringar under förra veckans lägsta och det finns förmodligen lite till att ge bland säljarna.

Koppar är som vi tidigare påpekat intressant att köpa direkt på dagens nivå.

Guld och silver
Också guld och silver gjorde ett försök att nå högre höjder i går men motstånden ovanför bromsar varje attack från köparna.

När det väl lossnar kan guld gå upp till tidigare topp med raketfart på bara några dagar.

Olja
I oljan ser vi en köpvärd dipp dock är det lite tidigt att göra entré redan i dag. Vårt medelvärde för köp ligger på $55.Svensk kronan
USD/SEK är nu vid 18 EMA, vår entrénivå med trenden. Eftersom valutaparet nyligen haft ett medelvärdeskors, är detta ett läge att vara aggressiv dvs. köp direkt på dagens nivå före en träff av medelvärdet.

Vi siktar sedan på en ny årshögsta.

CAD/USD alt. USD/CAD
Ytterligare en sättupp i FOREX som man kan ta direkt på dagens nivå är loonie. Entré kan göras på rekylen vi nu ser då 18 EMA testas efter en stark momentumrörelse.

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
ANNONS


BT-annons
BT-annons
BT-annons
 
Message: