VECKA 17
Tisdag
23
April
BT-annons
2012-02-10
photo


Henry Boy +70%
I september 2010 lanserade Börstjänaren Henry Boy, en trejdingtjänst för handel i aktiva marknader. Sedan starten har den som satsade 100 000 kr sett sitt kapital växa till 170 000 kr, en uppgång på 70 procent på 1,5 år.

Henry Boy
Henry Boy är Börstjänarens strategi för kortsiktig handel i aktivt handlade marknader. Entré- och exitreglerna är enkla, köp eller sälj görs vid ett utbrott från en insidesdag. Sedan applicerar vi en strategi som bestämmer när exit görs. Det kan vara antingen via ett fast bestämt mål, en släpande nödutgång eller efter den klassiska tekniska analysen. För den som vill ha hjälp att finna intressanta affärer erbjuder Börstjänaren abonnemanget Henry Boy, som varje vecka levererar en eller flera chansrika sättupper.

Den som var med från start och tagit alla affärer (se excelarket längre ned) har sett sitt kapital stiga från 100 000 kr till 170 000 kr, efter avgifter. Samtliga affärer är gjorda i aktiva och likvida marknader, vilket innebär att våra abonnenter kunnat göra liknande affärer och fått exakt samma entré- och exitnivåer som vi.

Vad som också är viktigt att påpeka är att handeln skett i marknader som S&P 500, dollarindex, guld, silver, vete, sojabönor, Dow Jones, koppar, EUR/USD, japanska yen, Nasdaq 100, råolja mfl. Det innebär att våra rekommendationer inte varit kursdrivande. Vi har alltså inte uppnått ett smått fantastiskt resultat på våra abonnenters bekostnad. Vid de tillfällen då vi tag position i svenska aktier, har det i de allra flesta fall handlat om bolag på Large Cap-listan med hög omsättning.

Våra affärsförslag påverkar således inte börskursen på något sätt och alla sättupper presenteras i god tid före det att entrénivån träffas.

Risknivå på 2 procent
Risknivån är satt till två procent av portföljvärdet. Det innebär att man med en depå på 100 000 kr inte kan riskera mer än 2000 kr per affär. Att kontrollera risken, hålla den extremt låg och stänga förlusterna i tid – utan att tveka – är absolut nödvändigt för att lyckas med trading. Och denna strategi är inget undantag.

För den som inte klarar av att tämja risken, tenderar resultatet att bli omvänt: några få affärer står för 100 procent av en förlustserie som nollställer depån.

Riskhanteringen i Henry Boy är viktigare än själva entrésättuppen. Vilken nivå man köper och säljer på, eller hur många rätt man har, är inte alls så viktigt som att kontrollera risken. Utan riskkontroll har man förlorat redan före start.

Exitstrategier
Henry Boy-strategin har tre olika exitmodeller: Average True Range (ATR), släpande nödutgång och klassisk teknisk analys. Det gäller att välja en modell och följa den.

Den som använder klassisk teknisk analys tar ut stöd och motstånd och avgör med hjälp av dessa på vilken nivå exit skall göras. Detta kräver erfarenhet och resultatet blir högst personligt, det går t ex. inte att göra ett test på denna strategi, då varje trader har sitt eget sätt att ta ut stöd och motstånd.

Med en släpande nödutgång och ATR går det att automatisera exit och således eliminera känslor och tro. Vår släpande nödutgång är så enkel som att vi gör exit på en köpt position först när kursen faller under lägstanoteringen för de senaste fem dagarna. Om vi har en blankad position återköper vi när femdagarshögsta passeras.

Det tredje sättet är att göra exit om kursen når tre dagliga snittregioner (ATR) från entrénivån.

Resultat
Sedan start har strategin med en släpande nödutgång visat ett resultat på +70 %. För den som använder fast exitnivån med ATR ligger resultatet på +58 %. Det är dock svårt att efter denna lilla serie fastställa vilken strategi som är bäst i längden.

Trots resultatet är Henry Boy är inte en lätt strategi att trejda. Statistiken över affärerna är ett mycket bra exempel på vad det är vi sysslar med som börstjänare: vi trejdar marknaden, köper och säljer med trenden, vi har inget som helst intresse av att förutspå nästa rörelse.

Trots att träffsäkerheten ligger under 50 procent, har vi gjort +70 procent.

Under perioder med en svacka (draw down), måste man fortsätta trejda, kontrollera risken och vänta på bättre tider. Har man en edge i systemet är det bara en tidsfråga innan kapitalkurvan åter vänder upp. Just därför är det så viktigt med en strategi för att hantera risken, men det gäller även att ha god insikt i systemet man handlar efter, så att man vågar lita på det.

Resultat utan aktier
Resultatet utan aktier blev +112 procent för exitstrategin med släpande nödutgång och +44 procent med ett fast mål. Det innebär dock inte att strategin är olämplig för aktier. Detta säger oss bara att när man trejdar aktier gör man bäst i att sikta på ett fast mål men när det gäller terminer (råvaror och valutor) tjänar man på att använda en släpande nödutgång.

Detta hänger samman med hur trenderna i råvaror skiljer sig från aktietrenderna. En trend i aktier svänger lite mer både upp och ned, när det råder obalans mellan tillgång och efterfrågan i en råvara, eller valuta, brukar kursen inte rekylera så kraftigt som i aktier. Kraftiga rekyler i aktier har gjort att vi blivit utstoppade i onödan många gånger.

Resultat utan lappkast
Henry Boy-strategin gör entré på utbrott från en insidesdag, men är utbrottet falskt, gör vi ett så kallat lappkast. Det innebär att vi stänger en köpt position och går kort (blankar), eller återköper en kort position för att gå lång (köpa), om det visar sig att vår första signal är falsk.

Detta lappkast grundar sig på att vi ofta får en kraftig rörelse efter ett falskt utbrott. Om vi tar bort lappkastet minskar lönsamheten kraftigt. För strategin med det fasta målet blir resultatet bara +27 procent och för den släpande nödutgången får vi endast 49 procent. Alltså betydligt sämre resultat än om vi trejdar med lappkast.

Att snabbt ändra riktning på sin position och inte hålla fast vid tidigare beslut, är således helt avgörande för resultatet.

Nästa trejd
Vill du vara med på nästa Henry Boy-trejd! Anmäl dig här!

Grafer och statistik

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/henryboyslapandenodutgang.png

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/henryboyfastmal.png

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/henryboyresultat.png

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/henryboyresultatutanaktier.png

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/henryboyresultatutanlappkast.png






 
Börstjänaren

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons