VECKA 16
Lördag
20
April
BT-annons
2018-06-15
photo


Rally i Tesla efter köp från Elon och George
Teslas aktier rusar efter att Elon Musk och George Soros köpt aktier.

Dagsgraf med trendlinjeanalys, graf från Metastock

Tesla
De senaste veckorna har vi följt elbilstillverkaren Tesla noga. Först var vi negativa till bolaget som bröt ned från en toppformation samtidigt som det skrevs om att bolaget börjar få slut på pengar. Det var vid punkt 1 i grafen ovan. Vid punkt 2 fick vi en andra chans att blanka Tesla på rekylen.

Sedan misslyckades säljarna med att ta kursen till en lägre botten vid punkt 3, något positivt.

En mindre konsoliering följde och vi kunde åter applicera strategier för utbrottshandel. Vid punkt 4 fick vi en sättupp för köp, vilket vi gick igenom i tidigare analys där vi också skrev om att George Soros köpt aktier i Tesla.

Nu börjar positiva nyheter att flöda och då dagstrenden skiftat till positiv bör man ligga lång och sikta på en ny alla tiders högstanotering. Som trendföljare måste man vara beredd att lyssna till vad marknaden säger och snabbt skifta fot och helt släppa sitt ego.

Vi var fel ute vid blankningen men det betyder inte att vi gjorde något fel. Om vi ser samma tekniska mönster i någon annan aktie, trycker vi åter på säljknappen, det är teknisk trading.

En av de positiva nyheterna är att Teslas grundare och vd Elon Musk har köpt aktier för 25 miljoner dollar, motsvarande 215 miljoner kronor.

Köpet gjordes dagen efter att Tesla aviserat att det ska säga upp 9 procent av personalen.

Positionen består av 72 000 aktier, vilket innebär att han ökade sitt totala totala innehav i bolaget till 34 miljoner aktier.

Det motsvarar en 20-procentig ägarandel, ett innehav som är värt 11,7 miljarder dollar eller 101 miljarder kronor.  

Långtidsgraf från Metastock

Tesla på lång sikt
En långtidsgraf visar att Tesla börjar närma sig nya alla tiders högstanoteringar.

Tidigare toppar utgör motstånd men efter ett falskt utbrott ned verkar kursen ha momentum som skulle kunna bryta igenom hindren.

Rekommendation
Behåll köpta, följ dagstrenden och köp mer på rekyler.

 
Börstjänaren

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons