VECKA 16
Torsdag
18
April
BT-annons
2018-07-14
photo


Fråga BT: teknisk analys vs trading
Fredrik frågar varför vi lägger liten vikt vid MACD-histogrammet i Börstjänarens analyser.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img7/kmm.png

Hej!

Skulle ni vilja titta på Cisco och Regeneron.

På hemsidan visar ni köpförslag på aktier som trendar. Min fråga handlar om MACD när man handlar på rekyl. Utbildningsfilmen på Youtube säger att MACD ska ha en bred och hög topp och inte under nollstrecket i histogrammet mellan topparna i kursen. Tycker inte alltid den visar det vid köpförslag som ni lägger upp på hemsidan. Vill ni förklara lite om detta?

MVH

Fredrik

----

Hej Fredrik,

Vi analyserade Cisco och Regeneron i dag, tack för ett par bra förslag!

”Toppformation i Cisco”

”Regeneron vänder upp efter en halvering”

Och tack för en bra fråga om MACD-histogrammet!

På youtube går vi igenom grunderna för indikatorn, som du säger är det i en trend indikatorn bör användas, när marknaden rör på sig och medelvärdena pekar tydligt upp eller ned.

Vi kan dock skilja teknisk analys från teknisk trejdning.

När man jobbat med teknisk analys handlar det helt enkelt om att göra en analys. Man använder en graf för att bestämma om en marknad är teknisk positiv eller negativ, förutsättningar och kanske även en liten hint om hur framtiden kan tänkas se ut.

Vid teknisk trejdning översätter man teori i praktik. Man använder ideér från teknisk analys på ett mer systematisk sätt. Fokus blir mer på att tjäna pengar än att ha rätt i analysen.

Alla vill ju ha så många rätt som möjligt men för en trader är det ointressant, det enda som är viktigt är att tjäna pengar. Några av de mest lönsammaste modellerna vi jobbar med har en träffsäkerhet långt under 50 procent.

BT-kanalen använder MACD-histogrammet för att bestämma trendens styrka i ett system för trading. Att handla efter tekniska system är vad "alla" bör göra men endast ett fåtal är intresserade av att närma sig marknaden på detta sätt (systemet behöver för övrigt inte vara tekniskt). När vi skriver artiklar på sajten är det mer analyser än att förklara en teknisk modell för teknisk trejdning.

Texterna på Börstjänaren skrivs i syfte att nå en så stor läsargrupp som möjligt. Man skall kunna läsa en analys och sedan applicera ideérna på sin egen handel. Om vi endast skrev om teknisk trejdning med BT-kanalen som grund, skulle fokus ligga mycket mer på MACD-histogrammet.

Så som vi använder MACD-indikatorn är den bekräftande eller inte bekräftande. När en divergens bildas tar vi helt enkelt inte position med trenden, det är en no-go-signal och en möjlig sättupp att gå mot trenden. Men det är inte detsamma som exit på redan intagna positioner. Divergenser har en låg träffsäkerhet, under 50 procent. Om vi låter dessa ligga som grund för våra tekniska analyser, skulle analyserna ha låg träffsäkerhet och tappa läsvärde.

För att ta det till det extrema; det skulle nog inte vara så stort intresse för dagliga texter efter en modell som endast ger 2 gröna affärer av 10 och 1 av 20 kanske blir en stor vinst. Det är teknisk trading med dtrategier framtagna att jobba med statistik.

Eftersom BT-kanalen har en viss subjektiv bedömning samt är ett utmärkt sätt att analysera marknaden, hamnat modeller mellan teknisk trejdning och teknisk analys.

Ligger man i en position eller vill köpa pga. fundamentala anledningar, är det dumt att lägga en för stor vikt vid en negativt divergens mellan en momentumindikator och priset som har låg träffsäkerhet.

Det är sant inte bara för MACD utan även andra indikatorer som RSI, RoC, Momentum, Stochastic mm..

Hör gärna av dig igen om det är något du funderar över eller har fler förslag på marknader att analysera.

Mvh
Henrik

Läs mer här om hur vi köper med trenden enligt BT-kanalen!

Läs mer här om hur man kan köpa mot trenden med BT-kanalen!

Läs mer här om hur man kan sälja mot trenden med BT-kanalen!

Läs mer här om hur man kan sälja blankt med trenden med BT-kanalen!

 

Läs en eventuell fortsättning av denna tråd här!

----

Om du har några frågor eller funderingar kring aktier eller vår webbplats är du välkommen att höra av dig till oss, så ska vi försöka svara så gott vi kan.

Du kan fråga om allt mellan himmel och trejd, varmt välkommen!

Klicka här för att ställa en fråga!


 

Läs en eventuell fortsättning av denna tråd här!

----

Om du har några frågor eller funderingar kring aktier eller vår webbplats är du välkommen att höra av dig till oss, så ska vi försöka svara så gott vi kan.

Du kan fråga om allt mellan himmel och trejd, varmt välkommen!

Klicka här för att ställa en fråga!

 

 
Börstjänaren

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
 
 
 
 
 
 
 
Annons