VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2017-08-15
photo


Spekulanter sneglar mot silver
Priset på silver trendar ned, större aktörer har just tagit en köpt position.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img7/xv2.png

Spekulanternas position i silver, CFTC

Större aktörer i silver
Statistik från CFTC, Commodity Futures Trading Commission, visar att större spekulanter som hedgefonder köpt silver de senaste veckorna. Sedan slutet av april har trenden varit att denna grupp gjort exit på köpta positioner, de gick även netto kort för några veckor sedan.

Men nu ligger de alltså lång igenom med drygt 27 000 kontrakt som dock är blygsamt mot toppen föra sommaren på nästan 99 000 kontrakt.

Antalet öppna kontrakt har minskat den senaste månaden, i dag ligger open interest på 217 000 kontrakt, ned från 247 000 kontrakt vid toppen före sommaren. Det säger oss att intresset för silver minskar.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img7/bg.png

Priset på silver, graf från AvaTradeAct

Pristrenden i silver
Pristrenden är volatil med stora avstånd mellan toppar och bottnar, vilket gör det svårt att hålla kvar en trendföljande position, det är lätt att bli utstoppad.

Lägre toppar och bottnar vittnar om en säljarstyrd marknad men det är alltså inte en trend som är lätt att rida i dagsgrafen.

Desto trevligare trender har vi dock intraday i en 60-minutersgraf där det varit betydligt enklare att följa med i svängarna.

Skulle silver i dagsgrafen passera tidigare topp, grön linje i grafen ovan, har pristrenden vänt, då går det bra att ta rygg på spekulanterna, köpa.

Rekommendation
Behåll sålda, köp först om tidigare topp passerad dvs. noteringar över $17.800.

 

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 Nästa Sista Sid 1 av 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
 
 
 
 
 
 
Annons