VECKA 13
Torsdag
28
Mars
BT-annons
2017-07-26
photo


Lurig uppgång i Fingerprint på rapport
Fingerprint rusade på en missad rapport, möjligen har alla som vill sälja sålt, men det är inte köpläge, ännu.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img7/w1.png

Trendlinjeanalys Fingerprint Cards

Fingerprint Cards
Den 21 juli presenterade Fingerprint Cards, som tillverkar teknologi för fingertrycksavkänning, ett resultat som var lägre än förväntningarna men ett bättre kassaflöde. Bolaget tror på ökade marknadsandelar, och aktien rusade med nästan 10 procent.

Grafen ovan visar dock att uppgången var blygsam, en normal uppgång i en ganska  volatil marknad. Den senaste tiden har kursen rört sig sidledes, den fallande trenden har övergått till konsolidering.

En högre högstanotering skulle vara positivt, först då är det dags att köpa, dvs. noteringar över den gröna linjen. Vid en lägre botten, dvs noteringar under den röda linjen, är det fritt från stöd, då är det troligt att vi får en ny våg ned.

Fingerprint redovisade ett rörelseresultat om 72 miljoner kronor för det andra kvartalet 2017, förväntat var 155 miljoner kronor.

Rörelsemarginalen blev 8,7 procent mot förväntningarna på 18 procent.

Nettoomsättningen uppgick till 823 miljoner kronor, lägre än de förväntade 859 miljoner kronor.

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 528 miljoner kronor under kvartalet (530), förväntat var 460 miljoner kronor.

Även då man inte uppnådde förväntningarna på många punkter steg alltså aktien kraftigt men inte tillräckligt för få den tekniska bilden att bekräfta att det finns ett stort underliggande intresse för att köpa bolaget. Kraftiga uppgångar mot en långsiktigt fallande trend är helt normalt och inte på något sätt positivt.

I rapporten skriver vd Christian Fredrikson att man tagit viktiga affärer, vilket kommer att leda till ökande marknadsandelar hos några betydande kunder.

Men att köpa ett bolag endast på ord från vd, är eb tveksam strategi; vd kommer ju alltid under alla omständigheter att försöka prata upp bolagets aktiekurs.

Rekommendation
Applicera strategier för att handla utbrott.

 

 
Börstjänaren

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
 
 
 
 
 
 
 
Annons