VECKA 17
Onsdag
24
April
BT-annons
2017-07-20
photo


Bolidens vinst överraskar, köp!
Boliden lämnar en urstark rapport som går bra att köpa på.

https://borstjanaren.se/images/article_images/img7/xc3.png

Trendlinjeanalys Boliden

Boliden
Gruv- och smältverksbolaget Bolidens bröt tidigare i år den stigande trenden med en lägre lägsta efter ett misslyckat försök att ta ut tidigare topp. Tekniska handlare kunde blanka på en toppformation.

Just nu visar bolaget dock styrka då kursen istället bryter upp mot en högre topp i samband med en mycket positiv rapport. Kursen öppnade i dag upp med ett gap men det är inte för sent att köpa. Gap är ett tecken på styrka, entré kan göras direkt på dagens nivå med stöd från ett teknisk trendskifte.

Rapporten visade att Bolidens resultat före skatt blev 1 843 miljoner kronor för det andra kvartalet 2017, förväntningarna låg på 1 565 miljoner kronor.

Försäljningen uppgick till 11 554 miljoner kronor, förväntat var 11 759 miljoner kronor.

Rörelseresultatet exklusive omvärdering av processlager blev 2 196 miljoner kronor mot förväntningarna på 1 780 miljoner.

Omvärderingen av processlager uppgick till -280 miljoner kronor. Analytikerna hade räknat med en effekt på -137 miljoner kronor.

Boliden skrev vi om senast för någon vecka sedan när en läsare uppmärksammade oss på den intressanta tekniska formationen som vi också har i Lundin Mining, läs mer här!

Vill du ha din marknad analyserad eller har du frågor, kontakta oss gärna via "Fråga BT"!

Rekommendation
Köp direkt på dagens nivå.

Placera en nödutgång något under tidigare botten, noteringar där och dagens tekniska köpsättupp är överspelad.

 

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 Nästa Sista Sid 1 av 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
 
 
 
 
 
 
Annons