VECKA 16
Fredag
19
April
BT-annons
2017-07-11
photo


Fingerprinthandel gav fängelse
Två tidigare styrelsemedlemmar i Fingerprint Cards döms till fängelse för insiderhandel.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img7/zz2.png

 Fingerprint Cards Trendlinjeanalys

Fingerprint Cards
Förra veckan föll deldomen i Stockholm tingsrätt efter misstänkt insiderhandel i Fingerprint Cards.

Efter handel med värdepapper i bolaget döms två tidigare styrelsemedlemmar till fängelse i ett år och sex månader för grovt insiderbrott samt näringsförbud i fem år.

Ytterligare en person döms för insiderbrott till villkorlig dom och 100 dagsböter á 50 kr.

Handeln skall ha skett under åren 2012-2014. Enligt information som ännu inte är offentlig skall betydande vinster ha gjorts.

Styrelseledamöterna erkänner handel med aktier och turbowarranter med Fingerprint som underliggande.

Fingerprints dåvarande vd Johan Carlström skrev i ett mejl till en av de dömda: "This must be a dream" i samband med ett samarbete med Microsoft som skulle publiceras.

Den dömda styrelseledamoten svarade "Det är lätt att hålla med dig" .Därefter såldes aktier i bolaget Fingerprint för att istället ge plats åt närmare 200 000 turbowarranter som gav bättre utväxling.

Styrelseledamoten skall också ha fört över pengar till sonen som trots begränsad kunskap i ekonomi köpt 150 000 turbowarranter.

Fingerprints tidigare vd och huvudägare Johan Carlström omfattas också av åtalet men på grund av att han blivit föremål för misstankar om ytterligare ett grovt insiderbrott har rättegången flyttats fram.

Aktien har den senaste tiden tagit stryk. Möjligen är det bara återgång till det normala efter att bolagets kurs drivits upp av insiders köp av derivat. Den enorma uppgången upp till toppen år 2016, kan alltså vara mer relaterad till att välinformerade aktörer och personer i deras närhet var aktiva i derivat, än till att bolaget är välskött och har framtiden för sig.

Den enorma hävstång som går att få via derivat, kan ha skapat enorma köp i den öppna marknaden av de som stod på andra sidan, utfärdaren, köp som gjordes för att skydda sig från risken, inte för att bolaget var så fantastiskt.

Insiderköp och derivats inverkan diskuterade vi i Trejdingklubben Online som nu ligger ute på Youtube, klicka här!

Grafen ovan visar en marknad där den fallande dagstrenden tagit en paus, en möjlig flagga. En lägre lägsta kan vara början på en ny våg ned, ytterligare en halvering av priset. Får vi en högre topp är det möjligt att bolaget kan stå inför en liten återhämtning.

Klicka här för en veckograf som visar aktiens uppgång och fall!

Rekommendation

En långsiktig investering i Fingerprint Card är inget för oss, mycket tyder på att kursen varit manipulerad och påverkad av derivat.

På kort sikt går det bra att handla med strategier som trejdar utbrott, dvs köp eller blanka utbrott.

 

 
Börstjänaren

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
 
 
 
 
 
 
 
Annons