VECKA 16
Tisdag
16
April
BT-annons
2017-04-21
photo


Slutet för Fingerprint
Det är inte köpläge i Fingerprint, fallhöjd är fortfarande enorm.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/tt111.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Fingerprint Cards
Att köpa det som faller brukar kännas bra men är sällan det rätta agerandet på börsen där man istället bör söka sig till instrument som har en tendens i stiga i pris. Dessa brukar vara lättare att senare sälja till ett högre pris.

I Fingerprint Cards är det något som är fel, något står inte rätt till.

Exakt vad det är behöver man inte luska ut, att kursen rasat från nästan 140 kr till 30 kr är ett tecken på att välinformerade aktörer ännu inte har gått in med så stora köp att nedgången bromsat.

När aktien är undervärderad uppstår det ett stort intresse av att köpa hos de som har information och kunskap att bedöma detta. Det kan då bli som arbitragetrading, en nästan riskfri investering.

Vid ett sådant tillfälle ökar intresset för köp så snabbt att priset slutat notera lägre lägsta och istället efterlämnar mönstret av högre högsta och högre lägsta  – det är då ett köp kan göras.

Fingerprint skulle kunna rusa upp mot 50 kr, men den tekniska bilden förblir negativ, eftersom det inte innebär en högre högstanotering.

Det är inte heller någon brådska att köpa ett bolag som gått från 140 kr till 30 kr på kort tid. Statistiskt sett brukar sådana bolag behöva konsolidera att bra tag, kanske några år, före nästa våg upp.

Sällan går en marknad från 140 kr till 30 kr utan en bra anledning.

Vad ledningen säger eller hur företagets produkter ser ut och hur bra de kan tänkas vara, är inte tillräckligt för köp, vd kommer alltid att försöka prata upp kursen.

Inte heller bör man lyssna på analytikers köpråd, som ofta utgår i syfte att skapa volym snarare än att ge en hjälpande hand.

Klicka här för en veckograf!

Se även Trejdingklubben Online där vi spekulerar i att uppgången i Fingerprint var driven av insiders handel i derivat, klicka här!

Rekommendation
Avvakta med köp, köp istället mindre bolag som ännu inte gjort den resa vi sett i Fingerprint.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
 
 
 
 
 
 
 
Annons