VECKA 16
Fredag
19
April
BT-annons
2016-11-17
photo


Positiv valutaeffekt i Atlas Copco
Atlas Copco noteras när en ny alla tiders högstanotering.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Atlas Copco
Atlas Copco noteras i en stigande trend där rekylbottnen vid 250 kr är avgörande, det är där den naturliga nödutgången ligger för köpta positioner.

Till BT Multi Portföljen köpte vi Atlas Copco tidigit i den nya trenden i början av året, en mycket lyckad affär som fortfarande är öppen.

Vid tisdagens kapitalmarknadsdag sade vd Ronnie Leten att Atlas Copco under överskådlig tid lär kunna fortsätta öka försäljningen med 8 procent i genomsnitt per år över en konjunkturcykel, målnivån, kombinerat med hög avkastning på sysselsatt kapital.

Leten sade också att Atlas Copco kommer att prioritera integration av de olika divisionerna i det nya affärsområdet Vakuumteknik, efter att ha förvärvat tre bolag under de senaste åren och byggt affärsområdet av dem.

Visionen är att bli global marknadsledare inom vakuumlösningar.

Finanschefen Hans Ola Meyer sade att Atlas Copco troligen kommer att ha ytterligare ett par hundra miljoner kronor i positiv valutaeffekt under det fjärde kvartalet, mätt på rörelseresultatet och jämfört med samma period förra året.

På kapitalmarknadsdagarna framgick det också att Atlas Copcos kompressoraffärsområdes drygt 4.500 servicetekniker för närvarande servar cirka hälften av de sålda kompressorerna, och kunder ber i allt högre utsträckning om service även av de kompressorer man köpt från konkurrenter till Atlas Copco.

Affärsområdet har ett "1 till 1"-mål, vilket innebär att man vill serva samtliga av sina sålda kompressorer. Sedan 2008 har den nu cirka 50-procentiga andelen stigit med någon eller ett par procentenheter per år.

Atlas Copcos service stod under 2015 för cirka 41-42 procent av intäkterna.

Klicka här för en långtidsgraf över Atlas Copco!

Läs mer om BT Multi Portföljen med 70 procent träffsäkerhet här!

Rekommendation

Behåll köpta med en nödutgång något under tidigare botten.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
 
 
 
 
 
 
 
Annons