VECKA 13
Torsdag
28
Mars
BT-annons
2016-11-02
photo


Börje och Helena köper Ericsson
Insiders köper Ericsson, köp som görs mot trenden.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Långtidsgraf över Ericsson

Ericsson
Enligt Finansinspektionens insynsregister har Ericssons styrelseledamot Helena Stjernholm, vd i Industrivärden, köpt aktier för nästan en miljon svenska kronor i Ericsson. Köpet av 20 000 B-aktier gjordes till kursen 44,15 kr.

Finansinspektionen rapporterar också att Börje Ekholm som är tillträdande vd i Ericsson, köpt ytterligare 400 000 depåbevis i Ericsson på New York-börsen, efter att i torsdags ha köpt 600 000.

Kursen blev $4.86 dollar, mot $4.93 dollar i torsdags. Det motsvarar en investering på cirka 17,5 miljoner kronor utöver de 26,7 miljoner kronor Ekholm köpte Ericsson-aktier för förra veckan.

Enligt Ericssons hemsida äger Börje Ekholm 30 760 B-aktier och 42 148 "syntetiska aktier", vilket innebär rätt till framtida utbetalning motsvarande Ericssons aktiekurs vid betalningstidpunkten.

Börje och Helena är uppenbarligen inte trendföljare, eftersom trenden är fallande både på kort och lång sikt, vilket snarare bjuder in till blankning av aktien.

Även om priset fallit väldigt mycket på kort tid och aktien därmed är kraftigt översåld, kan kursen gå ned mycket mer. Troligt är att både Börje och Helena kan köpa billigare lägre fram, men säker kan man aldrig vara.

Deras köp kanske inte heller helt skall tolkas som en investering i bolaget av välinformerade insiders, utan möjligen en del i en taktik att försöka bromsa kursraset.

När tunga insiders köper betydande poster brukar dessa köp kunna vända trenden.

Till den svenska BT Multi Portföljen har vi sålt Ericsson blankt, en position vi inte har bråttom att täcka, insiderköp eller ej.

Klicka här för en graf över dagstrenden i Ericsson!

Rekommendation
Behåll sålda, sälj mer vid en eventuell rekyl upp.

Missa inte VIP-klubben!
Varje tisdag kör vi VIP-klubben, ett event speciellt för kunder till Börstjänarens sponsorer, läs mer här!

Våra sponsorer
Öppna konto med AvaTrade här!
Öppna konto med Global Futures här!
Nya kunder erhåller alltid Börstjänarens Pluspaket, fri entré till VIP-klubben och utbildningar.

Kontakta oss
Är det något som är oklart i vår analys eller har du frågor i största allmänhet om aktiv börshandel, kontakta oss, vi hjälper gärna till!

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 Nästa Sista Sid 1 av 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
 
 
 
 
 
 
 
Annons