VECKA 16
Torsdag
18
April
BT-annons
2016-08-26
photo


Vild fight i silver, hedgefonder ligger fel!
Priset på silver vänder ned i en fallande trend samtidigt som hedgefonder ligger tungt i köpta positioner.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/l24.png

Spekulanternas position i silver

Marknaden
Grafen ovan visar att större spekulanter och hedgefonder ligger på en betydande netto lång positon i silver, de har alltså köpt för uppgång.

Att priset nu trillar ned till lägre lägsta, innebär att de ligger fel. Eftersom större aktörer har en tendens att följa trenden och då den nu är negativ, är det troligt att det kan komma att bli stora utförsäljningar om silver fortsätter ned, priset kan då falla utan nyheter och utan att fundamenta ändras.

När större aktörer ligger på fel sida brukar vi få enorma rörelser. Det är därmed lite extra intressant att handla silver med korta positioner dvs. blankningar.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Och när vi gör vår trendlinjeanalys råder det ingen tvekan om att dagstrenden nu är negativ och att större aktörer ligger på fel sida. Trejdar man med dagstrenden hade vi en sättupp för blankning när priset bröt ned under tidigare rekylbotten efter ett misslyckat försök att ta ut tidigare topp (se pilen i grafen ovan).

Missade man den affären, kom en ny chans via en Henry Boy-sättupp för någon dag sedan, när priset tog en paus och bildade en insidesstapel (blå linjer i grafen ovan).

Klicka här för att se Henry Boy i Silver!

Blankningen kunde göras när insidesstapelns lägstanotering passerades. Nu är det ganska fritt från starka stöd. Nästa nivå är $18 sedan $16.

Potentialen är alltså stor i silver.

Denna trejd var så intressant att den blev denna veckans val för alerttjänsten Henry Boy, där vi varje vecka skickar ut en eller två intressanta sättupper.

Just nu ingår Henry Boy i jubileumspaketet – Börstjänaren firar ju 10 år – tillsammans med BT Multi Portföljerna, för endast 1990 kr.

Läs mer om detta erbjudande här!

Vi gick även igenom silver men också guld i den senaste Trejdingklubben Online, lyssna här!

Rekommendation
Behåll sålda, sälj mer på nästa rekyl upp. Vi förväntar oss en fortsatt kraftig nedgång, eftersom större aktörer ligger på fel sida.

Läs mer här om hur vi trejdar Henry Boy!

Våra sponsorer
Öppna konto med AvaTrade här!
Öppna konto med Global Futures här!
Nya kunder erhåller alltid Börstjänarens Pluspaket, fri entré till VIP-klubben och utbildningar.

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 Nästa Sista Sid 1 av 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
 
 
 
 
 
 
Annons