VECKA 16
Fredag
19
April
BT-annons
2017-01-26
photo


Nobina laddar för uppgång
El-ledbussar lyfter Nobina mot högre högsta.

80% träffsäkerhet
Under 2016 hade BT Multi Sverige en träffsäkerhet på 80 procent, läs mer här!

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Veckograf med trendlinjeanalys

Nobina
I ett pressmeddelande framgår det att Nobina Norge kommer att delta i ett tvåårigt testprogram av el-ledbussar på Norges mest passagerartäta busslinje, i huvudstaden Oslo.

Testet kommer att genomföras tillsammans med Nobinas kund Ruter, en norsk trafikhuvudman, på sträckan Snarøya - Grorud på linje 31 i Oslo.

Nobina kommer att köpa in två 18 meter långa el-ledbussar som ska vara i trafik senast under november 2017. Utöver Nobinas två bussar ska fyra andra köras i testet.

En större utrullning av tystgående och fossilfria bussar planeras att starta under 2020 med målet att 60 procent av alla bussar i Oslo skall vara eldrivna 2025.

Målet är att göra kollektivt resande mer attraktivt samt reducera klimatutsläppen med 50 procent till 2020 och med 95 procent till år 2030.

I Sverige har Nobina kört elbuss sedan 2006 och har i dag 12 elbussar. Det gör gör bolaget till den mest erfarna elbussoperatören i Norden enligt Nobina.

"En prioritering är elbussar, som kommer på bred front. Vi vill vara med och utveckla och ta positioner. Det kommer att bli stort, det är inget snack om det" vd Ragnar Norbäck

Och Sjur Brenden, marknadschef för Nobina Norge säger:

”Vi ser fram emot att få testköra dessa klimatvänliga och tystgående bussar tillsammans med Ruter. Linje 31 har cirka 15 miljoner passagerare per år, så det blir ett bra test för att mäta passagerarnöjdhet och driftsfunktionalitet. Nobina har en bred elbuss-erfarenhet från andra marknader som vi nu kan återanvända även i detta test. Vi är glada över att vara en del i det arbete som Ruter bedriver för ett bättre klimat".

Aktien har en trevlig teknisk bild i veckografen där priset rekylerar ned mot den nya stigande trenden.

Köp kan göras direkt på dagens nivå på 4-12 månaders sikt.

Rekommendation
Köp direkt på dagens nivå.

Nobina är ett trevligt bolag eftersom de flesta investerare ligger mer vinst, klicka här för en långtidsgraf!

 

 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
 
 
 
 
 
 
 
Annons