VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2017-11-13
photo


Lucara planerar ny gruva
Intresset för att sälja Lucara Diamond är stort även då vd är extremt positiv.

 

Lucara Diamond

Lucara Diamond
Gruvbolaget Lucara Diamond rekylerar upp från en lägre botten. Dagstrenden är fallande och trendlinjen pekar ned. Den gröna linjen i grafen ovan visar tidigare rekyltopp, den nivå där den negativa bilden skiftar. Noteringar däröver och trenden kan stå redo att skifta, först då blir ett köp aktuellt.

Att kursen rört sig ned under en längre tid visar att något inte står rätt till.

RBC Capital Markets talar dock gott om bolaget då Lucara Diamond planer en investering i en underjordsgruva vid det nuvarande dagbrottet Karowe i Botswana.

"Vi anser att projektet förefaller robust, givet ledningens starka 'track record' i kombination med ett visst mått av konservatism i existerande budgetar. Det (en underjordsgruva) bör, enligt vår åsikt, kunna öka värdet för Lucara på lång sikt"– RBC Capital Markets

"Efter den senaste tidens nedgång, tror vi att det finns en ytterligare uppsida"– RBC Capital Markets

Som tekniska trendföljare vågar vi inte tro så mycket om högre högsta så länge säljarna dominerar.

Vd William Lamb är "extremt positiv" till den studie som man utfört inför den nya investeringen.

Den dagen då vd och andra välinformerade aktörer också backar upp positiva uttalanden med riktiga investeringar stora nog att bromsa raset i aktiekursen, är det dags att lyssna till lovorden och köpa.

Först när bolaget är ett fynd kommer säljarnas kraft att försvinna, på vilken nivå det är kan man omöjligen lista ut på förhand.

Rekommendation
Vänta med köp tills vi får tecken på att välinformerade aktörer köper och kursen nått nivåer så billiga att de är ett fynd.

En högre topp skulle vara ett första tecken på det. 

 

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons