VECKA 16
Fredag
19
April
BT-annons
2017-10-24
photo


Securitas bestulet och aktien tokrusar
Securitas aktie öppnade i går upp med ett större gap och fortsatte sedan att stiga.

Securitas med trendlinjeanalys

Securitas
Säkerhetskoncernen Securitas inledde veckan med ett kraftigt gap upp i samband med att man släppt sin rapport i förtid.

Enligt SvD Näringsliv stals Securitas kvartalsrapportering i fredags vilket gjorde att man tvingades att släppa rapporten på söndagskvällen istället för nu på fredag som planerat.

Att ett säkerhetsbolag inte ens lyckas hålla sin rapport hemlig borde sprida en oro bland företagets kunder men tydligen inte hos dess investerare som alltså öppnade upp kursen med ett gap.

Den långsiktiga trenden är neutral, så vi har inte så mycket att göra i Securitas.

Vid noteringar över 150 kr kan köp bli aktuellt, under 145 kr gäller blankning.

Företaget redovisar en ökad omsättning men lägre än väntat under tredje kvartalet 2017. Nettoresultatet var något högre än väntat.

”Den organiska försäljningstillväxten stärktes i det tredje kvartalet och nådde 5 procent jämfört med 3 procent under det första halvåret. Kvartalet återspeglade starka marknadsförutsättningar i hela koncernen och vår förmåga att leverera heltäckande säkerhetslösningar ger oss en stark konkurrensfördel. Marknadsvillkoren i USA är gynnsamma och vi växer snabbare än den amerikanska säkerhetsmarknaden. I Europa ser vi en gradvis återhämtning av portföljen. I det iberoamerikanska affärssegmentet fortsätter Spanien och Portugal att växa snabbare än säkerhetsmarknaden. Detta baseras på differentierade kunderbjudanden möjliggjorda av våra kontinuerliga investeringar genom åren inom säkerhetslösningar och elektronisk säkerhet” – vd Alf Göransson 

”De starka makroekonomiska förhållandena och bristen på kvalificerad arbetskraft i USA och Europa kommer att resultera i högre löneinflation under det kommande året. Vi tror att vi är strategiskt väl positionerade att kompensera sådana ökningar genom prisökningar och genom att erbjuda alternativa säkerhetslösningar innehållande teknik” – vd Alf Göransson 

Rekommendation
Gapet upp är positivt, det visar på aggressiva köpare.

Men vi är inte beredda att ta rygg på dem så länge de inte lyckas få priset in i en stadigt stigande trend, dvs. en uppgång till och etablering över 150 kr.

 

 
Börstjänaren

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons