VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2015-08-19
photo


Sälj kronan mot euron
Euron är svag men svenska kronan är svagare mot den nordamerikanska dollarn.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
I vår twitterblogg twittrade vi ut en sättupp för köp i EUR/SEK, vi har nu haft två möjliga sättupper att gå lång.

Första var vid punkt 1 i grafen ovan då vi fick ett utbrott upp från en konsolidering, den andra i dag då tidigare motstånd återtestas som stöd vid punkt 2.

Men det finns något i grafen ovan som vi inte alls gillar; att sättuppen bildas mitt i en större konsolidering.

När vi har vår utbrottstrejd ser vi gärna att priset når en ny fleramånadershögsta för köp, fleramånaderslägsta för blankning. Det är inte fallet i EUR/SEK och därmed hamnar valutakorset inte högst upp på listan över intressanta affärer.

Vi skriver dock om sättuppen, följer och utvärderar den eftersom det finns aktörer som måste ta ställning till en position; kanske för framtida köp eller sälj i euron.

Det kan då vara avgörande med en hedge och för att veta hur man skall lägga denna hedge/position underlättar det om man har lite koll på tidigare toppar och bottnar dvs. trenderna.

I EUR/SEK är det läge att försiktigt börja skydda sig mot en svagare krona mot euron. Väntar man på en leverans av euro om några månader behöver man inte göra så mycket men om man istället skall betala med kronor är det läge att börja säkra positionen.

En stigande kurs i EUR/SEK innebär att euron blir dyrare, det krävs fler kronor för att köpa euro (som ett resultat av att svenska kronan är svagare mot dollarn än euron).

Rekommendation
Vi avvakta då den köpsättupp som bildats ligger inom en större konsolidering, men måste man ta ställning är det köp EUR/SEK som gäller.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

1 2 3 4 Nästa Sista Sid 1 av 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
 
 
 
 
 
 
 
Annons