VECKA 16
Fredag
19
April
BT-annons
2015-06-26
photo


Euro Stoxx 50 lika negativ som OMXS30
Euro Stoxx 50 har inlett en fallande trend och nu är tajmingen god för blankning.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Det ser inte bra ut för Euro Stoxx 50 därför att indexet uppvisar mönstret av lägre lägsta efter en toppformation. Det är så här en fallande trend inleds, det är så här det ser ut när en marknad står för en längre nedgångsperiod.

Men vi vet också att det ser ut på det här sättet många gånger utan att nedgången fortsätter.

Det finns inga garantier, men en lägre lägsta efter en lägre högsta brukar oftare leda till ytterligare en lägre lägsta än att kursen går från en botten direkt till en topp.

Därför ligger inte oddset just nu på att köpa Euro Stoxx 50, bäst chans har man med blankade positioner i trendens riktning.

För att tajma entré kan man använda sig av trendlinjer och sälja när kursen når taket i en fallande trendkanal dvs. där indexet befinner sig i dag.

Tajmingen för att gå kort och blanka är därmed god i dag, entré kan göras direkt på dagens nivå. Den naturliga nödutgången ligger något över tidigare topp, markerad med en röd linje i grafen ovan.

Så vad vi vet är att juat nu har en blankning större chans att lyckas än ett köp. Men hur länge den nya trenden kommer att fortgå vet vi ingenting om, bara att ibland kan den pågå under en längre tid och då går det riktigt bra om man lyckats sälja blankt tidigt.

När den fallande trenden blir kortvarig får man som trendföljare vara nöjd med en liten vinst eller en plus minus noll affär. Och de gånger man är helt fel ute gäller det att snabbt stoppa förlusten så att man har råd att fortsätta trejda och utsätta sig för risken att ha rätt.

Det som skiftar det tekniska läget och vår negativa syn är en notering över tidigare rekyltopp, den röda linjen där vi har vår naturliga nödutgång. Når indexet dit upp har vi en högre högsta och det är sällan som kursen går direkt från en högre högsta direkt till en lägre lägsta.

Eftersom Euro Stoxx 50 liknar OMXS30, gäller samma resonemang för det svenska indexet.

Klicka här för en graf över OMXS30!

Även FTSE 100 kan säljas blankt direkt på dagens nivå, klicka här!

Rekommendation
Sälj blankt.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons