VECKA 17
Onsdag
24
April
BT-annons
2015-06-29
photo


Hedgefonder öser ut silver
Priset på silver når en lägre lägsta i takt med att antalet öppna kontrakt rusar medan hedgefonder säljer stora mängder.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/erghytr5y6567.jpg

Spekulanternas position

Marknaden
Hedgefonder öser ut silver just nu. Enligt statistik från CFTC har de mer än halverat sin net lång position som inte varit så liten sedan i slutet av förra sommaren samtidigt skenar antalet öppna kontrakt, Open Interest.

Det är sällan statistiken från CFTC är så intressant som i dag. Att större aktörer säljer silver samtidigt som de öppna kontrakten ökar betyder att antalet aktörer i silver stiger, sannolikheten för en trend ökar.

Och att de som är stora säljer är negativt. De har inte växt sig stora för att de har fel.

Till denna grupp tillhör hedgefonder och stora spekulanter. Commercials, producenter och konsumenter av den fysiska råvaran, brukar alltid ligga på fel sida i en trend, så vad de har för position är inte alls intressant just nu.

I slutänden är det dock pristrenden som är viktigast.


http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_4.png

Månadsgraf 

Långtidsgraf
Långtidsgrafen visar att silver är riktigt billigt i dag men också att priset är högt i förhållande till dess historiska noteringar.

För några år sedan verkade $20 lika omöjligt som att priset i dag är på väg ned mot $10.

Vad vi vet är att stöden inunder är få och svaga ända ned till $10. Då spelar produktionskonstander, tillgång och efterfrånan inte så stor roll. Det handlar om psykologi snarare om "rätt" pris.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
När vi analyserar pristrenden i dagsgrafen finner vi en lägre lägsta. Utbrottet ned hade vi i fredags och därmed bör man som trendföljare vara instoppad i en blankad position med en nödutgång placerad något över majtoppen.

Siktet är inställt på $10 eller lägre.

För att vi åter skall bli positivt inställda och se utbrottet ned som falskt måste kursen upp till den gröna linjen i grafen ovan.

Vi har inga som helst planer på att köpa vid stödområdet som just nu testas. Att köpa stöd innebär ofta att man går mot trenden, en strategi som är svårt att i längden få lönsam.

Klicka här för en genomgång på hur vi trejdar den handelsräjong vi nu ser i silver!

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_2.png

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
Eftersom vi inte har en ny etablerad trend och en momentumrörelse, behöver vi inte applicera indikatoerna för ett trendföljande system som BT-kanalen.

I dag gör vi det för att visa en sättupp som inte gick bra. Vår senaste trend i silver var köp på rekyl efter ett utbrott upp mot en högre topp i början av maj. Nu är den sättuppen helt överspelad och därmed är det viktigt att man gjort exit så att man inte blir sittandes med en lång position om säljarna nu greppar tag om silver.

Längst till höger i grafen saknar vi momentum; låga MACD-noteringar och ett test av bottnen i trendkanalen. Det är dock helt normalt för vi har ju inte haft en kraftig rörelse ännu, bara första utbrottet ned.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_3.png

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
I veckografen får vi en bättre bild på stöd och motstånd. Det visar sig att det finns potential även för ett köp bara priset kan ta sig ut ur den tajta konsolidering som pågått sedan mitten av förra året.

Att vi har en så lång tajt konsolidering, bäddar för en stark trend upp eller ned.

Och att det börjar röra om i statistiken från CFTC är ett tecken på att vi kan vara nära denna trend nu.

Rekommendation
Sälj silver blankt direkt på dagens nivå.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 Nästa Sista Sid 1 av 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
 
 
 
 
 
 
Annons