VECKA 17
Torsdag
25
April
BT-annons
2014-07-07
photo


Trendigt i Boliden?
Boliden bryter upp över tidigare toppar och aktien kan köpas på nästa rekyl.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/vvvvvvvvvsdrfg56uy7yi8o.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Dagstrenden i Boliden har varit neutral i snart ett år, där vi varken har haft en högre högsta eller lägre lägsta. Priset har istället rört sig sidledes i en relativt tajt konsolidering, utan att köparna eller säljarna lyckats med att få övertaget.

Under förra veckan tog köparna kommandot och vi såg ett utbrott upp över tidigare toppar. Utbrottshandlare fick då en köpsignal eftersom motståndet har testats ett par gånger.

I samband med utbrottet har vi fått en högre högsta som följer efter en högre lägsta och därmed bekräftas dagstrenden som stigande. 

Även om vi är intresserade av att köpa Boliden gör vi det inte till dagens pris utan vi inväntar först tillfällig svaghet, dvs. en rekyl. Enligt den klassiska tekniska analysen utgör ett eventuellt återtest avutbrottsnivån ett köptillfälle, om kursen skulle falla dit ned.

Alternativt kan man använda sig av ett modernt handelssystem som BT-kanalen för att tajma entrén.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/vvvvvvrtfdyghuyt765ytrgf.png

Dagsgraf med BT-kanalen add-on 

BT-kanalen
När vi lägger på BT-kanalens trendföljande indikatorer ser vi att vi nyligen fick ett medelvärdeskors, där det kortare medelvärdet (18 EMA, vinröda linjen) skar upp över det längre medelvärdet (55 EMA, gråa linjen). I och med det gick Boliden upp i köpzon och vi letar primärt efter köpsättupper.

Vidare kan vi se att kursen har noterats långt över det övre kanalbandet, ett tecken på desperata köpare. MACD-histogrammet visar samtidigt upp en hög och bred topp, vilket bekräftar trendstyrkan.

Enligt BT-kanalens regler har vi ett solklart köp i Boliden på nästa rekyl.

Det handlar dock om entré i början av en ny trend då det fortfarande råder viss osäkerhet och en något högre risk för att ha fel. Däremot är potentialen god eftersom vi gör entré tidigt i trenden.

Entré kan göras vid 18 EMA eller strax över eftersom det handlar om den första rekylen efter ett medelvärdeskors och då kan man vara lite aggressiv.

Första dippen i en ny stark trend brukar sällan nå så lågt som till 18 EMA. Ju längre trenden pågår, desto viktigare blir det att vara mindre aggressiv och invänta en träff.

Den naturliga nödutgången ligger under tidigare botten från slutet av juni, runt 94 kr. 

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/vvvvdew4e5ay6rtughtr5y6utgt67u.png

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
I veckografen med stöd och motstånd ser vi att Boliden möter en del motstånd ovanför i grafen.

Nästa starka motstånd att brottas med ligger dock först vid 125 kr, som får bli vårt första mål för en köpt position. Därefter lyfter vi blicken mot topparna från 2011 strax över 140 kr.   

Rekommendation
Köp rekyl!

Entré kan göras vid 18 EMA eller strax ovanför. Följ 18 EMA i BT-Charts.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 Nästa Sista Sid 1 av 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
 
 
 
 
 
 
Annons