VECKA 13
Torsdag
28
Mars
BT-annons
2014-01-16
photo


Trendfattigt i Sandvik – trejda utbrott
Verkstadskoncernen Sandvik kan snart bli aktuell för ett köp, eller blankning.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png
http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__1199.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Verkstadskoncernen Sandvik har inte visat upp mycket till trend under hösten och vintern. Aktiekursen har pendlat utan bestämd riktning inom intervallet 85-93 kr.

Under tisdagen aviserades en miljardaffär där Sandvik förvärvar det amerikanska företaget Varel, som erbjuder borrningslösningar inom olje- och gassektorn. Analytiker gav överlag positiva kommentarer och eventuellt kan affären bidra till förnyat intresse för Sandviks aktie.

Som Börstjänare och tekniska handlare behöver vi inte fundera över om ett sådant förvärv gynnar aktiekursen eller inte. Vi funderar inte så mycket på om det är köparna eller säljarna som kommer att ta hem spelet, utan nöjer oss med att hänga med det starkare laget.

I dagsläget bjuder Sandvik in till utbrottshandel eftersom kursen handlas inom en handelsräjong där både stöd- och motståndsområde har testats minst två gånger.

Reglerna för entré är enkla: Om priset stiger över den gröna linjen i grafen ges en köpsignal och om priset faller under den röda linjen ges en signal om blankning.

För blankade positioner kan man sikta mot tidigare bottnar vid 73 kr. För köpta positioner gäller i första hand tidigare toppar vid 107 kr och därefter 130 kr.

Rekommendation
Trejda utbrott!

 
Börstjänaren

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
 
 
 
 
 
 
 
Annons