VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2011-02-23
photo


Lundin Mining till blankningslistan
Trenden i Lunding Mining är nu fallande och det innebär att vi troligen ser lägre noteringar framöver. Aktien hamnar nu på vår bevakningslista.

[image]

 

http://borstjanaren.se/images/article_images/img5/teknisk.analys.lundin.mining,teknisk.trading.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
I grafen ovan har vi markerat ut en botten- och en toppformation. Bottnen var i slutet av förra sommaren då Lunding Mining skiftade mönstret av lägre lägsta till högre högsta. Efter en kraftig uppgång har vi nu åter detta mönster med en ny lägre topp och botten.

Den klassiska tekniska analysen har ett namn för denna formation: huvud/skuldra-topp.

Det betyder inte att trenden nödvändigtvis måste skifta nu. Det är dock så här det ser ut vid trendskiften, att sedan lista ut vilka som är äkta eller inte, är direkt omöjligt. Därför gör man bäst i att ta det säkra före det osäkra och hålla sig från marknader som visar mönstret av en fallande trend, sannolikt fortsätter den, men inte alltid.

Eftersom kursen noteras vid en ny lägre botten, är utbrttshandlare för sent ute. Nu gäller istället rekylhandel med trenden, men bara om vi får en rekyl. Kursen kan falla ned till 30 kr utan att hämta andan, trejdar man rekyler har man då aldrig haft en sättupp att agera på.


http://borstjanaren.se/images/article_images/img5/teknisk.analys.lundin.mining,teknisk.trading1.png

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
Lundin Mining är extra intressant med vår sättupp BT Kanalen, eftersom trenden är ny och den möjliga belöningen hög. Osäkerheten är dock desto större och då även risken för att ha fel. Vårt mål är dock inte att ha rätt så många gånger som möjligt, utan att tjäna på börsen.

Om vi nu får en rekyl upp till snitttvädet för de senaste 18 dagarna, röd linje ovan, fullbordas vår sättupp för blankning enligt handelsmodellen BT Kanalen.

Rekommendation
Sälj och sälj blankt på rekyl.

 
Börstjänaren

1 2 3 4 Nästa Sista Sid 1 av 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
 
 
 
 
 
 
 
Annons